autó

Ilyen a dubai rendőrség rendőrautó állománya

/ Hozzászólások kikapcsolva

Ilyen a dubai rendőrség rendőrautó állománya

Dubai a világ egyik leggazdagabb országának, az Egyesült Arab Emírségeknek a legnépesebb városa. Ennek megfelelően ott a rendőrség sem küzd különösebb pénzhiánnyal. Olyannyira nem, hogy egyenesen a világ legdrágább és leggyorsabb autóit is képesek rendőrautóként szolgálatba állítani.

The post Ilyen a dubai rendőrség rendőrautó állománya appeared first on Ha Érdekel.

/ Hozzászólások kikapcsolva

Jégből készítettek működő autót Kanadában

/ Hozzászólások kikapcsolva

Jégből készítettek működő autót Kanadában

Aki indult már el munkába egy hideg téli reggelen, biztosan volt már olyan érzése, hogy a még fűtetlen autóban vagy buszban olyan ülni, mint egy jégtömbben. Pár merész kanadait azonban olyannyira nem riasztottak vissza ezek a kellemetlen élmények, hogy kipróbálták, milyen lehet ha tényleg egy jégtömb a járművük. A Canadian Tire nevű kanadai cég munkatársai a MotoMaster Eliminator Ultra márkanevű akkumulátorukat kívánták reklámozni egy igen szokatlan módon. A szóban forgó akku jellemzője, hogy mélyen fagypont alatti hőmérsékleten is remekül tud működni. Hogy ezt demonstrálja is a csapat, profi jégszobrászok segítségével összeraktak egy igazi jégből készült pickup autót. Ami az egész sztoriban döbbenetes, hogy a fagyos monstrum valóban képes a helyváltoztatásra, tehát működő autóról van szó. A hihetetlenül mutatós átlátszó jég-járgánnyal körülbelül egy mérföldet meg is tettek, közel 20km/órás sebességgel. A guruló jégszobor kapcsán persze számos kihívással kellet a készítőknek szembenézniük. A kifaragott, összeillesztett és lesimított jég-váz közel 6 tonnát nyomott, így igen nehéz volt olyan alvázat találni, ami mozgás közben nem fog nemes egyszerűséggel kettéroppanni a hatalmas súly alatt. A jégből készült autó másik fontos momentuma a megfelelő motorhűtés volt, hiszen ennek híján a csapat rövid időn belül egy méretes pocsolyában ülhetett volna autó helyett. Így viszont, hogy sikerült ezeket a problémákat elhárítani, igazán “frissítő” lehetett az utazás. Görgess tovább a képekhez, ha érdekel a jégből készült működő autó: KÖVESS MINKET Ha érdekel hogyan készült a jégautó, és hogy nézett ki működés közben, akkor itt láthatsz róla egy videót Ha tetszett a cikk, nézd meg ezeket is:   Így készül az otthoni szivárvány iglu         Jégből készült csúszdák a jég- és hófesztiválon         Az ember, aki filmes kocsikat épít magának hobbiból         Forrás: odditycentral KÖVESS MINKET

The post Jégből készítettek működő autót Kanadában appeared first on Ha Érdekel.

/ Hozzászólások kikapcsolva

Az ember, aki filmes kocsikat épít magának hobbiból

/ Hozzászólások kikapcsolva

Az ember, aki filmes kocsikat épít magának hobbiból

Mindenkinek megvan a maga “dilije”. Van aki érméket gyűjt, van aki asztaloskodni szeret szabadidejében. Jerry Patrick azonban egy nem kimondottan hétköznapi hobbit választott: saját magának építi meg a leghíresebb filmes kocsikat. A georgiai Newnanből származó férfi már több mint három évtizede épít autókat megrendelésre. Egy napon azonban megelégelte az unalomig ismételt Mustang és Camaro szintű kéréseket, és úgy döntött hogy mesterségét összekapcsolja a mozi iránti rajongásával. Most a garázsában olyan ikonikus autók bámulatosan pontos másolata található meg, mint KITT a Knight Riderből, a Scooby Doo mesék ismert kisbusza, Herbie, mindannyiunk kedvenc bogárhátúja, Eleanor a tolvajtempóból, valamint “természetesen” az autók autója, a Batmobil. Jerryél egyszerre 25-35 autó is sorakozik egyszerre, mivel egy-egy “filmsztár” létrehozásához rengeteg különböző roncsból kell összeszednie az alkatrészeket. A felhasznált kocsikat többnyire az E-bay-ről szerzi be, és hónapokig, sőt néha évekig is eltart, mire ezekből összeáll a végsó autócsoda. Nem is meglepő, hiszen Jerry különösen nagy hangsúlyt fektet a részletes kidolgozásra. A Batmobil-ba például még visszahúzható gépfegyvereket is rakott, amiket vaktöltényekkel meg is lehet szólaltatni. Csak ez a jármű például három évnyi munkát igényelt. Bár Jerry csupán a móka kedvért építi ezeket a kocsikat, gyakran elviszi a mestermunkáit filmes eseményekre is, hogy más mozirajongók is testközelből élvezhessék a “vászonról legurult” autók élményét. Az autóépítő-mester nem áll meg itt különleges hobbijával, a legközelebbi tervei között szerepel a Szupercsapat furgonjának létrehozása, és a Transformers-ből ismert Dongó megalkotása. Ha érdekelnek az elképesztően pontos filmes kocsi másolatok, nézd meg a képeket: HaErdekel.hu a Facebookon: Év égül egy videó, amiben többek közt az is látható, milyen állapotú kocsikból készülnek a filmes autócsodák: Fotók: Nelson Hicks Forrás: Oddity Central HaErdekel.hu a Facebookon:

The post Az ember, aki filmes kocsikat épít magának hobbiból appeared first on Ha Érdekel.

/ Hozzászólások kikapcsolva